pro odborníky pro všechny

Výroba glukanu

Vyrobit glukan o solidní čistotě a hlavně tak, aby každá várka měla stejné biochemické a biologické charakteristiky, není nijak jednoduché. Proto není radno věřit ani příliš levným preparátům, ani těm, kteří místo skutečné izolace přiznávají pouze rozemletí kvasničného nebo houbového prášku.

V případě kvasničného glukanu je nejdřív nutno kvasinky rozpustit v koncentrovaném hydroxidu. Po důkladném promytí následuje inkubace v kyselině. V obou případech je nutná vysoká teplota. Vzniklý produkt se inkubuje se specifickými enzymy. Následuje několik kroků vedoucích k přečištění vzniklého prášku, jeho sušení a testování chemických vlastností. V případě splnění všech požadavků je nutno ověřit biologické účinky.

 
Věděli jste, že...

Náš obranný systém patří mezi nejvýkonnější systémy lidského těla

Beta glukan je unikátní přírodní komplexní polysacharid

Reklama